Інформатор Калуш

ТРЕШ

34-річний прикарпатець спалив автівку волонтерів. Отримав 1000 доларів та… місце на лаві підсудних

34-річний прикарпатець спалив автівку волонтерів. Отримав 1000 доларів та... місце на лаві підсудних

Свої дії він зафільмував на телефон та скинув як звіт “замовнику”. За таку роботу отримав 1000 доларів США. Але правоохоронці вже його затримали. Тепер йому загрожує покарання за кількома статтями кримінального кодексу України.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на поліцію області.

29 серпня вночі до поліції надійшло повідомлення про те, що горить транспортний засіб “Volkswagen Transporter”. Як з’ясувалося згодом, це було волонтерське авто.

“Під час оперативно-розшукових заходів працівники управління Карного розшуку спільно зі співробітниками Івано-Франківського районного управління поліції та співробітниками СБУ в Івано-Франківській області встановили, що до вчинення злочину причетний 34-річний мешканець області. Правоохоронці з’ясували, що ще на початку серпня зловмисник в одному з Телеграм-каналів знайшов оголошення, де пропонували “підробіток” за підпал військових транспортних засобів. Фігурант погодився на пропозицію та почав підшукувати на території Івано-Франківська відповідні транспортні засоби”, — йдеться у повідомленні правоохоронців.

Свою “роботу” палій зняв на відео та відзвітував замовнику. Відтак отримав кошти у сумі понад 1000 доларів США.

Під час обшуку у помешканні, де тимчасово знаходився правопорушник, поліцейські вилучили мобільний телефон з доказами протиправної діяльності та пістолет з набоями. Чоловіка затримано у процесуальному порядку.

“За процесуального керівництва Окружної прокуратури міста Івано-Франківська слідчі повідомили затриманому про підозру у вчиненні злочинів, передбачених за ч. 1 ст. 114-1, ч. 2 ст. 194 та ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Йдеться про перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань, умисне знищення або пошкодження майна, вчиненого шляхом підпалу та незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами”, — деталізують силовики.

Суд вже обрав запобіжний захід підозрюваному — тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

В поліції наголошують громадянам не піддаватись на різні провокації. Сьогодні ворог працює на дестабілізацію суспільства у країні та шукає осіб для своїх злочинних намірів.

Нагадаємо, раніше йшлося про підпал військових автомобілів у Долині. Там на злочині спіймали двох братів, один із яких — неповнолітній.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору