Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Голині повітряні тривоги заповнять іграми: ліцей облаштує сховище-“антистрес”

Ліцей у Голині подав заявку на участь у грантовому конкурсі у липні 2024 р. Про перемогу дізналися на початку серпня. Тепер за грантові кошти облаштують ігрове середовище в укритті, а ціллю проєкту є реалізація ігрових методик для покращення ментального здоров’я.

Ділиться Інформатор.

Обов’язковою умовою для участі у 30-денному випробуванні в рамках грантового конкурсу було створення команди, яка у разі відбору проєкту на фінансування займеться його реалізацією. До складу цієї команди, за словами директора Голинського ліцею Родіона Пропопчука ввійшло 6 осіб — директор, заступник директора з виховної роботи, вчитель початкових класів, педагог-організатор, практичний психолог.

“Реалізацією цього проєкту плануємо зробити більш комфортне перебування найменших вихованців у сховищі під час повітряної тривоги. Реалізація цієї ідеї дасть можливість покращити ментальне здоров’я дітей через ігрові методики.”

Відповідно до проєкту планується облаштування ігрового осередку у сховищі. Попередньо мають бути прибані різноманітні речі для активностей:

“Зокрема плануємо закупити бізіборд, ігрові набори антистресу, констуювання з паперу методом орігамі, аерохокей. Також крісла-мішки, настільні ігри, 2 СТЕМ-набори, кінетичний пісок та портативну колонку.”

Директор Голинського ліцею розповів, що вже мають відповідне приміщення, де плануюють облаштувати ігрове середовище для школярів. Після проходження 30-денного випробування учасники відбору повинні були відзвітувати перед потенційними донорами стосовно актувальності та можливості вправадження проєкту у життя.

Наразі, ліцей отримав першу частину грантових коштів трохи більше 90 тисяч гривень для закупівлі відповідного обладнання. Решту коштів, за словами директора отримають у разі успішної реалізації самого проєкту:

“Ми маємо провести різноманітні активності, це все зреалізувати. Тоді повинні надіслати їм різноманітні звіти і після цього вони розглядатимуть чи отримає наш проєкт другу частину коштів. Тому що ми писали дві частини проєкту. Перша – ми реалізуємо, коли проходимо 30-денне випробування, а другу частину буде реалізовано, якщо ми вдало реалізуємо цей проєкт. Тобто проєкт може отримати продовження”, — зазначив директор Голинського ліцею

Ярослав Куцій

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору