Інформатор Калуш

ВЛАДА

У Калуші запланували капремонт фасаду та укріплення балконів у багатоповерхівці

Пано_4

На платформі ProZorro оприлюднено інформацію про укладення договорів на капітальний ремонт фасаду та покрівлі будинку на площі Героїв, 2 у Калуші.

Розповідає Інформатор.

Управління житлово-комунального господарства Калуської міської ради днями уклало два договіри із підприємцем Романом Бекитою.

Перший контракт передбачає капітальний ремонт фасаду будинку на суму 163 054 гривень, а другий — ремонт покрівлі на загальну суму 297 699 гривень. Ремонтні роботи включатимуть реставрацію панно, яке є важливою частиною фасаду, а також ремонт покрівлі та укріплення балконів. Будуть проведені роботи, спрямовані на попередження аварій у житловому фонді та підвищення безпеки. Строк поставки товарів, виконання робіт чи надання послуг вказаний: 29 серпня 2024 — 31 грудня 2024.

Пано_1 Пано_2На нещодавньому засіданні міської ради депутати активно обговорювали ці плани. Як повідомляв Інформатор, питання реставрації панно викликало жваві дискусії серед депутатів. Начальник управління житлово-комунального господарства Тарас Фіцак тоді розповів, що мешканці будинку звернулися з проханням про ремонт аварійної покрівлі та фасаду, зазначивши готовність співфінансувати ремонт на 30% від вартості покрівлі і 5% від вартості фасаду. Проте, через специфічність панно, яке є частиною культурної спадщини, важливість ремонту фасаду спричинила додаткові обговорення.

Міський голова Андрій Найда підкреслив під час обговорення, що, попри загальні правила, які забороняють ремонти фасадів під час військового часу, аварійний стан будівлі вимагав термінового втручання для забезпечення безпеки мешканців. В результаті, рішення про виділення коштів на ремонт було підтримане 21 депутатом.

Пано_5Пано_8 Пано_9

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору