Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Михайла Хортіва

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Михайла Хортіва — солдата-гранатометник механізованої роти 34 батальйону 57 окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка.

Михайло Хортів народився 1 березня 1980 року у селі Рошняте Рожнятівського району Івано-Франківської області. Дитинство провів у рідному селі. Там навчався у початковій школі. З 5 класу навчався у Дубівській загальноосвітній школі. У 1995 році вступив до Брошнівського ПТУ. Був слухняним та працьовитим.

У 16 років вперше поїхав на заробітки закордон, де 9 років працював на сезонних роботах. У 2001 році одружився із дівчиною Іванною, з якою були знайомі змалечку та разом ходили до школи. Згодом у подружжя народилося двоє діток – Марічка і Назар. Подружжя прожило разом 22 щасливих роки.

У 2004 році повернувся до України і займався ремонтними роботами. Усі життєві плани Михайла перекреслило повномасштабне вторгнення росії. У квітні 2022 року чоловік вступив до лав ЗСУ, а з червня після військового навчання на Львівщині був направлений до 57 бригади для проходження служби.

Перші бої провів у населених пунктах Бахмут, Луганське, Гірське, Костянтинівка, Тошківка. 16 червня 2022 року у населеному пункті Тошківка отримав осколкове поранення в ногу та контузію. Деякий час лікувався у госпіталях Краматорська та Дніпра. У липня 2022 року після короткої відпустки додому повернувся на службу. Брав участь у боях на багатьох напрямках фронту.

Мав позивний “Гібсон” через зовнішню схожість із голівудським актором та режисером Мелом Гібсоном. Гібсон мав ще більшу схожість із героєм фільму “Хоробре серце”. Серце у Михайла було дійсно хоробрим, при усій притаманній йому скромності. У своєму останньому бою зберіг життя побратимам. “Гібсон” одним пострілом накрив ворожі машини з військовими, які не могли висадитися.

Під час артилерійського обстрілу та безпосереднього бойового зіткнення із противником та у наступальних діях у районі населеного пункту Сухий Ставок, село Безіменне Херсонської області Михайло Хортів загинув. З 2 вересня 2022 року до лютого 2024 року він вважався зникним безвісти. Лише через півтора року тіло загиблого Захисника повернулося до рідного Прикарпаття на вічний спочинок.

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору