Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Калуш на кілька днів привезуть чудотворну ікону із Гошева | Програма прощі

Цього року не Калуська громада буде їхати до Чудотворної ікони Матері Божої Гошівської, а ікону привезуть у громаду. Щорічна проща змінює формат.

Інформатор ділиться триденною програмою прощі, яка триватиме з 6 до 8 вересня включно.

Цьогоріч прощу організовують уже вчетверте. 6 вересня вона розпочнеться зустріччю ікони у калуській церкві св. Архистратига Михаїла. Наступного дня прощу очолить Владика Кир Володимир (Війтишин).

За інформацією міської ради, планується, що у головному греко-католицькому храмі міста богослужіння триватимуть упродовж трьох днів. Далі Чудотворну ікону Матері Божої Гошівської передадуть у Боднарів, а ще через три дні – у Голинь. Опісля ікону повернуть у Гошівський монастир.

Упродовж прощі обов’язково будуть служитися молитви, святі Літургії за всіх українських воїнів, за їхні сім’ї, панахиди за полеглими нашими Захисниками.

Заплановано три тематичні зустрічі з керівництвом і викладачами Українського католицького університету – відомими філософами й богословами. Ці зустрічі будуть скеровані на цільові аудиторії, представникам яких (педагогам, лікарям, соціальним працівникам) особливо непросто зараз, в часі війни, не вигорати на роботі, а підтримувати ментальне здоров’я, гідно виконуючи свій професійний обов’язок.

Нагадаємо, перша масова проща калушан до монастиря на Ясній горі відбулася у вересні 2021 року. Тоді зокрема було освячено хоругву Калуської громади.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору