Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Олега Гончаренка

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Олега Гончаренка — старшого солдата, старшого механіка-водія-гранатометника 14 окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого.

Олег Гончаренко народився 12 листопада 1999 року у місті Долина, що на Івано-Франківщині. Ріс веселим та допитливим хлопчиком. Ходив у садочок, а потім навчався у Долинській школі №6. Любив малювати та кілька років ходив у художню школу. Найбільше Олег захоплювався комп’ютерами, тому після випускного у 2016 році вступив до училища у м. Львів за спеціальністю “оператор комп’ютерного набору”. Там він знайшов добрих друзів. Після закінчення навчання працював на місцевій пекарні за спеціальністю.

З 2019 по 2021 роки Олег проходив строкову військову службу у Збройних Силах України. Мав легку та веселу вдачу, хоч багатьом здавався дуже серйозним. Був добрим і відповідальним. Любив життя і мав багато планів, яким не судилося здійснитися. 

Коли розпочалося повномасштабне вторгнення, Олег знав, що піде до війська, адже він був у другій черзі на мобілізації. В перші дні ворог обстріляв частину, де він служив. Загинули хлопці, яких він знав. Це додало Олегу люті та впевненості. 21 березня 2022 року він поповнив ряди ЗСУ. Зі своєю 14 бригадою пройшов Ізюм, Соледар, Куп’янськ. 

Олег дуже любив тварин. У бліндажі завжди хтось жив, навіть просто павук. Одного разу із сіл прибився здоровий пес із кліщами. Олег одразу знайшов до нього підхід. Чистив його від паразитів. Після війни хотів завести собі здорового павука, бо дуже вже їх любив. Однак 3 вересня 2023 року під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Петропавлівка Куп’янського району Харківської області Олег загинув. Поховали Героя у рідному місті Долина на місцевому кладовищі.

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

btn.png

Нагору