Інформатор Калуш

ТРЕШ

Вранці над Прикарпаттям літали ракети, а на Львівщині лунали вибухи

Ворог здійснив комбіновану атаку по території України. Звуки вибухів лунали по всій території нашої держави, зокрема на заході. Повітряна тривога на Прикарпатті тривала більше 2 годин.

Повідомляє Інформатор.

Повітряну тривогу на Франківшині було оголошено близько 04:41. Спочатку ворог запустив БПЛА. Шахеди від 2 ночі “гуляли” у повітряному просторі України. Повітряні Сили Україна у 02:04 повідомляли про рух БПЛА у західному напрямку.

Близько 02:56 стало відомо про рух ударних БПЛА на захід із двох напрямків – Чернігівщини та Житомирщини.

О 03:32 перші шахеди були зафіксовані на Рівненщині та Хмельниччині, які продовжували рух вглиб західних областей України.

О 03:59 загроза ударних БПЛА нависла над сусідньою Львівською областю, а вже о 04:13, вони фіксувалися на межі Львівщини та Тернопільщини. Також БПЛА із Чернігівщини знову здійснили спроби пробитися на захід України

Після оголошення тривоги на Прикарпатті, крилаті ракети о 04:51 фіксувалися на півночі Київщини та рухалися у західному напрямку, а за 2 хвилини, о 04:53 вони вже були у повітряному просторі Житомирщини, продовжуючи курс на захід.

О 05:06 друга група крилатих ракет із півночі Київщини летіли на захід України, а о 05:15 ще одну групу крилатих ракет, що були спрямовані на західні області, Повітряні Сили фіксували на Житомирщині.

О 05:29 було повідомлено про групу крилатих ракет, що перебували на межі Івано-Франківської та Чернівецької областей, що тримали курс на південь. Проте, вже о 05:32 Повітряні Сили фіксували зміну курсу групи ракет на Івано-Франківщину.

Голова Львівської ОВА Максим Козицький близько 05:40 повідомив про входження ракет у повітряний простір Львівської області із Івано-Франківщини та Тернопільщини, а вже 05:49 повідомляв про вибухи у Львові:

“Так, дуже гучно. Зберігайте інформаційну тишу і залишайтесь в укриттях до відбою!!!”

О 06:34, голова Львівської ОВА підтвердив удар по Львову, заявивши, що у місті внаслідок обстрілу пошкоджені будинки:

“Унаслідок ворожого обстрілу у Львові пошкоджені житлові будинки. Усі профільні служби скерували на місце.”

Відбій повітряної тривоги на Прикарпатті оголосили о 7:10.

Читайте також — У Львові є постраждалі. На сьогодні скасували навчання у двох школах | ОНОВЛЕНО

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

 

Нагору