Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Чоловік, який під час атаки на Львів втратив дружину і трьох доньок, походить із роду Івана Франка

Світлина чоловіка зі Львова, який 4 вересня внаслідок російської атаки в одну мить втратив дружину та трьох доньок, облетіла соцмережі та медіа. З’ясувалося, що походить львів’янин із роду українського письменника Івана Франка.

Пише Інформатор.

Про видатне походження чоловіка сповістив медіаресурс “Так люблю той Львів, що бракує ми слів”.

“Батько, який втратив сьогодні у Львові свою сім’ю, походить з роду Івана Франка. Він — внук Зоряна Базилевича (небожа Ольги Франко з Білевичів)”, — йдеться у дописі, підкріпленому кількома світлинами та підписами.

Ярослав Базилевич є онуком Зоряна Базилевича — небожа Ольги Франко.

Нагадаємо, що внаслідок комбінованої атаки росіян на Львів загинуло семеро людей. Серед загиблих — сім’я Ярослава Базилевича: дружина Євгенія (43 роки) та доньки Ярина (21 рік), Дарина (18 років) та Емілія (7 років). Усі вони загинули у власному будинку.

Як пише Главком, Ярина Базилевич працювала програмною менеджеркою в офісі “Львів – молодіжна столиця Європи 2025”. Також відомо, що вона із сестрою Дариною та мамою були скаутами.

В організації розповіли, що мама Євгенія Садовська юнакувала в Пчілках, у 90-х роках, гурток “Первоцвіти”. Дарина Базилевич пластувала в курені ім. Ганки Коренець в гуртку “Бешкетниці”, перейшла з новацтва у вересні 2017 року і активно пластувала до 2021-го.

“Завжди була дуже світлою та радісною особистістю. Хоч не мала можливості продовжувати активно пластувати, завжди була на контакті зі своїм гуртком та подругами з куреня”, – пригадали скаути.

Нагадаємо, під удар у Львові, зокрема, потрапили три школи і центр творчості. Також унаслідок ворожої атаки по Львову на вулиці Коновальця постраждав обласний Центр спортивної медицини і реабілітації. Пошкоджено його історичну будівлю: вибито понад 70 вікон, від ударної хвилі повиносило рами, а у шести кабінетах впала стеля. Крім того, у Львові понівечений храм ПЦУ святого Юрія Переможця на вул. Чернівецькій.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору