Калуш До сайту

“День здоров’я” на Болехівщині: у селі Поляниця 27 мешканцям порадили дообстежитись

“День здоров’я” в селі Поляниця Болехівської міської ради: жителі  отримали 154 безкоштовні медичні послуги.

Повідомляє Інформатор з покликанням на Долинський відділ Калуського РВ ДУ “Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ”.

Дана акція була проведена за участі медичних працівників КНП “Центр первинної медичної допомоги” та КНП “Болехівська центральна міська лікарня”. Люди проходили тестування на ВІЛ/СНІД, гепатити В і С, тестувались на наявність коронавірусної інфекції, вимірювали рівень глюкози в крові, артеріальний тиск та пульсоксиметрію, робили електрокардіограму. Перевірили свій зір та отримали консультації офтальмолога, хірурга, невропатолога, інфекціоніста, гінеколога.

“Своєчасна рання діагностика, проведення скринінгових обстежень допомагають виявити онкологічні захворювання, цукровий діабет, артеріальну гіпертензію, хронічні захворювання печінки та багато інших станів. Так, за результатами проведених лабораторних обстежень на дообстеження направлено 27 осіб.

Окрім того, лікарі-профілактики Долинського відділу центру контролю та профілактики хвороб інформували населення про основні фактори ризиків, які призводять до виникнення неінфекційних захворювань серед населення та надавали рекомендації щодо основних правил здорового харчування, підвищення рухової активності, зменшення зайвої ваги, усунення шкідливих звичок, зокрема тютюнопаління та вживання алкоголю. Наголошували про важливість своєчасного проходження медоглядів та необхідність відмови від самолікування”, — повідомляють організатори акції.

Була також проведена й просвітницька робота щодо профілактики інфекційних захворювань, зокрема щодо ботулізму, вірусних гепатитів, запобігання виникненню гострих кишкових захворювань при виникненні надзвичайних ситуацій тощо.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08