Калуш До сайту

Прикарпатка Юлія Шуляр здобула золото на Паралімпійських іграх

3 вересня в Парижі на Паралімпійських іграх випускниця Івано-Франківського фахового коледжу фізичного виховання Юлія Шуляр здобула золоту медаль.

Ділиться Інформатор, посилаючись на Музей історії та спортивної слави КФВ.

Юлія Шуляр, 27-річна спортсменка з Івано-Франківська, показала чудовий результат на Паралімпійських іграх у Парижі, фінішувавши першою на дистанції 400 метрів у класі T20 з часом 55.16 секунд. Її перемога була досягнута з невеликою перевагою – всього 0.07 секунд – над представницею Туреччини Айсел Ондер. Це перше золото у кар’єрі Шуляр на Паралімпійських іграх; на попередніх Іграх у Токіо вона стала срібною призеркою на 400-метрівці. Загалом це перше “золото” українки на рівні великих змагань, адже на двох чемпіонатах світу вона двічі фінішувала другою.

Дуже захопливі емоції”, — сказала Шуляр в коментарі для Суспільне Спорт. — “Задоволена, що я перша. [У кваліфікації] був більш економрежим, [у фіналі] виклалася на 1000%”.

“Для мене кожна медаль, навіть якби я була другою чи третьою — навіть не знаю, як сказати. Дуже задоволена. Так подзвонила [у дзвін] після перемоги, що весь стадіон злякався”, — додала бігунка.

Ця перемога стала 40-ю медаллю для України на Паралімпіаді-2024 і 10-ю медаллю саме у легкій атлетиці.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08