Калуш До сайту

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Ігоря Гриціва

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Ігоря Гриціва — оператора тренажера 1-ї батареї протитанкових керованих ракет протитанкового артилерійського дивізіону.

Ігор Гриців народився 18 грудня 1962 року в Миколаївській області, мав сестру. Згодом переїхав на Івано-Франківщину, де жив у селі Підпечери, а після одруження — у місті Долина. За фахом був трактористом 3-го класу, професію здобув у Кутському середньому профтехучилищі №6.

З 1980 року працював на сільськогосподарському підприємстві. У 1981-1983 роках проходив військову службу. Потім працював на бавовнопрядильній фабриці оператором термальних машин, згодом – транспортувальником.

З 1985-го – на заводі “Прикарпатзалізобетон”, був фахівцем із капремонту, арматурником, слюсарем-сантехніком. Згодом став муляром-штукатуром. Останні роки працював у будівельній сфері, де його цінували як майстра високого рівня.

Був одруженим, мав дві доньки та двох онуків.

12 березня 2022 року, після повномасштабного вторгнення ворога, Ігор Гриців вступив до лав ЗСУ. Службу ніс у 57-ій окремій мотопіхотній бригаді імені кошового отамана Костя Гордієнка. Був оператором тренажера 1-ої батареї протитанкових керованих ракет протитанкового артилерійського дивізіону. Разом з побратимами боронив цілісність нашої
держави та виганяли ворога з населених пунктів:Бахмут, Соледар, Лисичанськ, Сєверодонецьк, Метьолкіне.

Після одного з артобстрілів був госпіталізований з чисельними осколковими пораненнями, які виявились не операбельними. Та, незважаючи на травми та осколки під ребрами і в стегновій кістці, він продовжив нести службу на Херсонському напрямку.

7 вересня 2022 року поблизу села Безіменне, що на Миколаївщині, бійці 1-ї батареї під час наступальних дій були жорстоко атаковані ворогом артилерійським вогнем. Саме тоді зв’язок з 59-річним Ігорем Грицівим обірвався, він тривалий час вважався зниклим безвісти. І тільки 30 жовтня 2023 року надійшов висновок відповідної експертизи щодо ідентифікації тіла.

Поховали воїна в селі Підпечери.

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08