Калуш До сайту

Жителька Долини втратила понад 30 тисяч гривень через фейкові пропозиції фінансової допомоги

Поліція повідомляє про новий випадок шахрайства, в результаті якого 66-річна жителька Долини стала жертвою аферистів через фейкові пропозиції фінансової допомоги.

Ділиться Інформатор, посилаючись на поліцію Калущини.

Зловмисники використали фейкові оголошення про отримання соціальної допомоги від держави, а також обіцянки фінансової підтримки від міжнародних організацій та благодійних фондів.

Жінка натрапила на таке оголошення у соціальній мережі “Фейсбук”. Вірячи в реальність пропозиції, вона перейшла за посиланням і надала конфіденційну інформацію про свій банківський рахунок. Після цього шахраї, видаючи себе за представників організації, отримали код підтвердження і вкрали з її картки понад 30 тисяч гривень.

Поліція закликає громадян бути особливо уважними і перевіряти інформацію, отриману через інтернет, тільки з офіційних джерел. Необхідно перевіряти правильність адрес веб-сайтів, не переходити за неперевіреними посиланнями та не вводити особисті дані на сумнівних ресурсах. Важливо пам’ятати, що нікому не слід повідомляти PIN-код картки, код зворотного боку картки та одноразові паролі, які надходять у SMS-повідомленнях. Поліція продовжує розслідування і закликає усіх бути обережними, щоб уникнути подібних інцидентів у майбутньому.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08