Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Калуші вперше відбулися спортивні змагання з фігурного катання на велосипедах | ФОТОРЕПОРТАЖ

У Калуші вперше відбулися спортивні змагання з фігурного катання на велосипедах

Якби у Калуші були спеціальні служби, які фіксують рівень концентрації найщиріших дитячих емоцій, то сьогодні їм потрібно було би бути на Загір’ї: там, на спортивному полі позаду народного дому, вперше відбувалися змагання з фігурного катання на велосипедах. 

Що це за змагання і хто став переможцем, знає і розповідає Інформатор.

Велозмагання за закликом керівниці народного дому “Просвіта” організували працівники комунального підприємства “Спорт-арена”. Запланували, що це буде фізкультурно-оздоровчий захід для хлопців та дівчат 8-14 років. Проте, прийшли і значно молодші.

Наприклад, Маркові Прокопіву всього 5 років. Їздити на велосипеді він навчився не так давно, але і рідний старший брат, і двоє двоюрідних зареєструвались на змагання, тож, і він вирішив спробувати. У групу підтримки запросив ще й маму. Відтак — на полі почувався впевнено та вірив у перемогу.

“Я в старшу групу вже ходжу”, — уточнив він Інформатору, коли зайшла мова про його вік.

Ще одна юна учасниця — 6-річна Олександра Барнич. На змагання вона потрапила без будь-якої попередньої підготовки, тому сьогодні вивчала маршрут уже перед самим стартом змагань. А от її сестра Евеліна трішки потренувалась…

Таку опцію, кажуть організатори, мали всі. Адже після того як було проанонсовано турнір з дітьми минулої п’ятниці провели навчальні тренування.

Загалом до участі в цікавій пригоді сьогодні зголосилося 25 учасників. Хлопців та дівчат розділили на чотири категорії, враховуючи їхній вік та стать.

Заїзди були для кожного окремо, а от маршрут — однаковий: їзда всередині невеликого кола, фігурний об’їзд перешкоди, проїзд під стрічкою і через вузьку дошку, “вісімка” і наостанок — не менш як трисекундне стояння на велосипеді. За невиконання того чи іншого елемента чи порушення правил судді додавали штрафні секунди.

Більшість учасників долали відстань та всю смугу перешкод буквально за хвилину-півтори. А найспритніші — за трохи більше як пів хвилини. При цьому дехто встигав відволікатися на свою групу підтримки чи навіть короткі падіння й зупинки.

До слова, окрім учасників, на стадіоні зібралося і чимало вболівальників. Це додало змаганням драйву ще більше, адже під оплески та вигуки друзів маршрут ставав легшим і коротшим. Найактивнішого вболівальника згодом визначили судді змагань. Тож, він отримав спеціальну грамоту.

А поки організатори змагань вираховували переможців, серед усіх учасників були розподілені лотерейні квитки. З їх допомогою згодом розіграли призи від спонсорів змагань: велосипедні пляшки для води, шапочки для плавання, тенісні ракетки тощо.

Ну а переможці змагань отримали медалі, грамоти і цінні призи від спорткомплексу “Акваторія” — одноразові абонементи на відвідування закладу для всієї сім’ї.

“Від імені оргкомітету хочу сказати, що вперше у Калуші ми провели такі змагання. І ви — найперші учасники цих змагань, тому фактично вже ввійшли в історію”, — звернувся до учасників директор КП “Спорт-арена” Михайло Клим.

Наостанок всіх присутніх пригощали солодощами та кавунами. А діти, ділячись емоціями, не приховували, що до подібних заходів охоче долучатимуться і в майбутньому.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору