Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Мінцифри розповіли, що купують перші 10 тисяч дронів зі штучним інтелектом

У Мінцифри розповіли, що купують перші 10 тисяч дронів зі штучним інтелектом

На Prozorro вже запустили тендер для придбання перших 10 тисяч FPV-дронів, які використовують технології штучного інтелекту, для потреб української армії.

Про це в коментарі Радіо Свобода повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, пише Інформатор.

“Був запущений нещодавно перший тендер на FPV-дрони (з використанням штучного інтелекту – ред.) на закритому модулі Prozorro на перші 10 тисяч, і вже подалося більше, ніж 10 компаній. Саме це приводить до конкуренції на Prozorro і до зменшення ціни. Тому я б не сказав, що вони набагато дорожчі [за дрони без ШІ]: на кілька сотень доларів буде коштувати один дрон дорожче. А згодом ціна буде падати. Може бути різниця потім у десятках доларів”, – сказав Федоров.

Він додав, що коли йдеться не про FPV, а дрони більш дальньої дії, то різниця у вартості між звичайними дронами і такими, що використовують штучний інтелект, може бути більшою, однак, за його прогнозом, вона також скорочуватиметься завдяки конкуренції виробників.

Українські оператори безпілотників щомісяця втрачають тисячі дронів через роботу російських пристроїв глушіння, йдеться у звіті британського Королівського Об’єднаного інституту оборонних досліджень. Пріоритетом для українських розробників зараз є “мінімізація впливу РЕБ”, кажуть в українській державній ініціативі Brave1.
ФОТО ілюстративне

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору