Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Ярослава Бучка

Згадуємо Ярослава Бучка

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Ярослава Бучкамеханіка-радіотелефоніста відділення управління штабу зв’язку 214-го окремого спеціального батальйону OPFOR.

Ярослав Бучко народився 16 лютого 1974 року в селі Слобода-Болехівська у багатодітній сім’ї. Змалку був працьовитим, мав багато друзів. Навчався у місцевій школі, захоплювався футболом.

З 1992 по 1994 рік проходив строкову військову службу, а після її завершення одружився. Згодом у щасливому шлюбі народилося двоє діток — донька та син.

В 2001 році здобув професію помічника бурильника НГВУ “Надвірнанафтогаз”, а потім 12 років працював в “Укрнафті” та ще 10 —  слюсарем-ремонтником.

24 лютого 2022 року Ярослав Бучко поповнив ряди 214 батальйону OPFOR. Спочатку пройшов навчання у селі Старичі на Львівщині, а згодом виконував бойові завдання на Київському та Чернігівському напрямках. 20 лютого 2023 року його відправили на передові позиції Бахмутського напрямку, де він служив механіком-радіотелефоністом.

6 вересня 2023 року внаслідок отриманого вогнепального поранення поблизу Костянтинівки на Донеччині воїн загинув.

Поховали Героя у рідному селі Слобода-Болехівська.

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

btn.png

 

Нагору