Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

На Чемпіонаті світу калуська борчиня Аліна Філіпович поступилася “нейтральній” білорусці

Борчині з Калуша Аліні Філіпович не вдалося виграти свій бронзовий фінал юніорського чемпіонату світу, що проходить у Іспанії. Вона поступилася суперниці із білорусі, яка виступає під нейтральним прапором. 

Ділиться Інформатор.

Вихованка Калуської ДЮСШ Аліна Філіпович, за даними сайту “United World Wrestling”, 6 вересня програла сутичку за бронзову медаль нейтральній борчині Марті Гетмановій. Насправді, відомо що Марта Гетманова є представницею Білорусі, а перемога над калушанкою дозволила їй вийти на п’єдестал пошани. Спортсменка із Калуша поступилася із рахунком 6-1 на користь Гетманової.

Міжнародна спортивна спільнота заборонила спортсменам рф та білорусі виступати під власними прапорами через вторгнення росії на території України у лютому 2022 року. Однак, вони все ж можуть брати участь у міжнародних змаганнях, але як нейтральні спортмени без згадки про країну, яку вони представляють.

Переможцем у ваговій категорії до 57 кг стала представниця Японії – Совака Учіда, яка у фіналі здолала мексиканку Берту Даніелу Рохас Чавез. Бронзовими призерками Чемпіонату світу U-20 стали  представниця Індії Неха Неха та нейтральна спортсменка Марта Гетманова.

Про перемогу “нейтральної” білоруски вже пишуть чи не всі сайти Білорусі, а пошук спортсменки по імені в Гугл виводить усі статті про її перемогу.

Пошук за 7 вересня 2024 року

скріншот з сайту “Беларусь сегодня”

За підсумками ігрового дня 6 вересня, Аліна Філіпович посідає 5 сходинку у турнірній таблиці вагової категорії до 57 кг. Нагадаємо, що Чемпіонат світу U-20 проходить у м. Понтеведра, що у Іспанії. Завершення турніру заплановане на 8 вересня.

У загальнокомандному заліку після 5 днів змагань у Понтеведра (Іспанія) збірна України посідає 5 сходинку із 94 заліковими пунктами у своєму активі. Детальніше на фото нижче.


Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.

Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору