Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Євгена Шишова

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Євгена Шишова — солдата 79 батальйону 102 окремої бригади територіальної оборони імені полковника Дмитра Вітовського.

Євген Шишов народився 7 грудня 1993 року в місті Івано-Франківськ. У 1999 році пішов у перший клас до школи №13 у Івано-Франківську, потім перейшов в школу №24 до футбольного спецкласу. Грав у футбольній команді “Ніка”. Разом із командою об’їхав пів Європи приймаючи участь у багатьох міжнародних футбольних турнірах. Додому привозив багато нагород за призові місця, найцінніша з яких за перше місце у турнірі, який проходив в Австрії, де Євген був капітаном команди. 

Після закінчення школи вступив до Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. Працював на різних підприємствах та приватних фірмах нашого міста, також за кордоном. Попри все, найбільшим захопленням у житті Євгенія був футбол, він приймав участь у футбольних матчах аж до повномасштабного вторгнення, грав за різні ФК (Карпати Клузів, Ямниця, Угринів та багато інших).

Після початку повномасштабного вторгнення військ рф в Україну Євген Шишов вступив у 79 батальйон 102 окремої бригади територіальної оборони імені полковника Дмитра Вітовського. 14 березня 2022 року прийняв присягу на вірність Україні, а вже 25 квітня 2022 року  разом з іншими жителями Калуша боєць вирушив на фронт.

Будучи частково придатним до військової служби у військовий час через футбольні травами, не зміг залишатися осторонь після повномасштабного вторгнення і пішов боронити рідну землю від загарбників. Військовослужбовець загинув 8 вересня 2022 року внаслідок вогневого зіткнення, під час виконання бойового завдання даючи відсіч ворогу у с. Зелений Гай, що у Запорізькій області.

Поховали Героя Євгена Шишова на Алеї Героїв міського кладовища Івано-Франківська, що в селі Чукалівка. Посмертно нагороджений відзнакою від міського голови Івано-Франківська “За честь і звитягу”, медаллю “За заслуги перед Прикарпаттям” та почесною нагородою Сил Територіальної оборони.

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

btn.png

Нагору