Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Оксамитовий сезон на озері Світязь, де відпочивали космонавти | ФОТО

Озеро Світязь є чи не найкрасивішим озером не лише Волині, але й цілої України. Краса української природи захоплює подих. Подейкують, що воду зі Світязя використовували у лікувальних цілях та возили навіть до Польщі

Ділиться Інформатор, покликаючись на сайт новин Волині “Конкурент”.

Світлинами неймовірного заходу сонця на озері Світязь поділився користувач Mykola Art. До слова, зараз на цьому озері вже стартував оксамитовий сезон, тому така краса на Волині не є рідкістю.

Як з’ясував Інформатор, є досить цікавий факт з історії озера — у 1974 році на реабілітацію після космічного польоту прибули радянські космонавти Павло Попович  та Юрій Артюхін. Відпочинок на озері Світязь був не тривалим, але насиченим. Гості із космосу, начебто, гостювали в будинку, який знаходився на острові, подалі від сторонніх очей протягом двох днів.

Подейкують, що люди давно помітили, що озерна вода має лікувальні властивості, промиті нею рани швидко гоїлися. Пояснюється це тим, що у своєму складі вода озера Світязь, містить велику кількість срібла та гліцерину. Кажуть, що колись воду з озера возили до Варшави, і польські красуні приймали у ній косметичні ванни. А ще старожили згадують, що в часи Другої світової війни, німецькі війська розгорнули військовий шпиталь на березі озера Світязь, та використовували воду у лікувальних цілях для поранений солдатів.

Пропонуємо і вам переглянути чудові світлини неймовірної української природи:


Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору