Інформатор Калуш

ВЛАДА

На Прикарпатті затримали посадовців ТЦК за хабарі для уникнення мобілізації

СБУ

Трьох високопосадовців територіальних центрів комплектування викрили на видачі військово-облікових документів за хабарі, які дозволяли ухилянтам уникати мобілізації.

Ділиться Інформатор, посилаючись на Управління СБ України в Івано-Франківській області.

Затримані – виконувач обов’язків заступника начальника обласного ТЦК, начальник Калуського районного ТЦК та заступник командира роти охорони. За даними СБУ, вони отримували хабарі в розмірі 500 доларів США за видачу документів зі штрихкодом, які дозволяли ухилянтам уникати мобілізації.

Ці документи виготовлялися без особистої присутності військовозобов’язаних, що значно полегшувало процес ухилення. За попередніми підрахунками, кількість таких “клієнтів” могла досягати сотні на місяць.

СБУ

Під час спецоперації співробітники СБУ затримали одного з фігурантів “на гарячому” під час отримання хабара. В ході обшуків у їхніх службових кабінетах, автомобілях та помешканнях було знайдено документальні матеріали, які підтверджують протиправну діяльність, мобільні телефони та інші докази.

СБУ

Усім затриманим повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Двом з них вже обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, а для третього готується відповідне рішення. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

СБУСБУ

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору