Інформатор Калуш

ТРЕШ

Начальника Калуського ТЦК триматимуть під вартою: подробиці затримання

Начальника Калуського ТЦК триматимуть під вартою: подробиці затримання

Посадовці ТЦК продавали “липові” штрихкоди чоловікам, які намагались уникнути мобілізації. СБУ припускає, що “послугами” могли скористатись близько сотні людей на місяць. Начальнику Калуського РТЦК вже обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ області, передає Інформатор.

Начальника Калуського районного ТЦК та СП співробітники СБУ викрили на отриманні неправомірної вигоди за видачу документів зі штрихкодом для мешканців Калуша.

Окрім нього, у злочинній діяльності підозрюють і командира роти охорони Калуського РТЦК: задокументовано факт отримання хабаря від ухилянта за видачу йому штрихкоду для ідентифікації в системі “Оберіг”, без подальшої мобілізації до ЗСУ.

Обом уже повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), санкція якої передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, загалом Служба безпеки та Нацполіція викрили трьох посадовців ТЦК на Прикарпатті, які за хабарі видавали військово-облікові документи для ідентифікації в системі “Оберіг”. Фігуранти брали хабарі за видачу документів зі штрихкодом віськовозобов’язаним, котрі не мають відстрочки. При цьому “клієнтам” навіть не потрібно було являтися до ТЦК для оновлення даних — документи виготовляли без їхньої особистої присутності. Вартість такої “послуги” становила 500 доларів.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору