Калуш До сайту

Прикарпатець втратив 25 тисяч гривень через шахрайство при продажу запчастин в інтернеті

Прикарпатець потрапив у пастку шахрая під час продажу автомобільних запчастин на популярному сайті.

Ділиться Інформатор, посилаючись на поліцію Івано-Франківської області.

Поліція повідомляє, що мешканець обласного центру, який намагався продати запчастини за вигідною ціною, втратив майже 25 000 гривень через обман покупця.

На одному з популярних сайтів оголошень 20-річний франківець домовився про угоду з потенційним покупцем, який надіслав фішингове посилання для оформлення онлайн-доставки. Перейшовши за посиланням і ввівши свої банківські дані, чоловік незабаром помітив, що з його рахунку були зняті великі суми. Слідчі зареєстрували факт і розпочали кримінальне провадження за статтею 190 Кримінального кодексу України.

Поліція наголошує на важливості обережності при покупках і продажах в Інтернеті. Рекомендується не перераховувати гроші невідомим особам, оскільки немає гарантії, що вони не є шахраями. Деталі угоди слід обговорювати лише в чаті платформи оголошень і не переходити в сторонні месенджери, де можуть надсилати фішингові посилання. Читайте відгуки, просіть фото товару та користуйтесь послугою післяплати. Купуйте та сплачуйте тільки на перевірених ресурсах і перевіряйте правильність URL-адреси сайту. Ніколи не повідомляйте дані банківської картки, включаючи CVV-код і термін дії.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08