Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Споживайте ощадливо, бо загрожують вимкнення: Укренерго закликає не перевантажувати мережу

Споживайте ощадливо, бо загрожують вимкнення: Укренерго закликає не перевантажувати мережу

Сьогодні енергетики зафіксували вище споживання, аніж було учора. При цьому українська енергосистема продовжує відновлюватись після дев’яти масованих атак росіян, у ній зберігається дефіцит потужності, а на енергооб’єктах тривають аварійні та планові ремонти. Тому споживання має бути ощадливим.

Про це йдеться на сторінці НЕК “Укренерго”, пише Інформатор.

На сьогодні енергетики просять ощадливо споживати електроенергію з 8:00 до 22:00. Адже до викликів додалася негода, через яку відбулися знеструмлення у двох областях — Дніпропетровській та Запорізькій. Крім того, хмарна погода у більшості регіонів призвела до зниження рівня генерації на сонячних електростанціях.

“Станом на 9:30 рівень споживання був на 1,4% вищим, ніж в цей же час у понеділок, 9 вересня. Вчора, 9 вересня, добовий максимум споживання був зафіксований увечері. Він був на 6,4% вищим, ніж попереднього робочого дня – у п’ятницю, 6 вересня. Це пояснюється відсутністю застосування заходів обмеження”, — акцентують в компанії та кажуть, що коли електроенергія з’являється за графіком, споживати її потрібно ощадливо.

В Укренерго кажуть також, що через бойові дії та з інших причин сьогодні вранці повністю або частково були знеструмлені 545 населених пунктів.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору