Інформатор Калуш

ВЛАДА

880 тисяч українців згенерували картки для “національного кешбеку”, який стимулюватиме купувати вітчизняне

Шмигаль

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час прес-конференції заявив, що програма “національного кешбеку” має важливе соціальне та економічне значення для країни.

Ділиться Інформатор, посилаючись на УНІАН.

Він повідомив що вже 880 тисяч українців згенерували електронні картки для зарахування кешбеку, який стимулюватиме споживання українських товарів.

За словами Шмигаля, програма підтримує вітчизняних виробників ринковими методами: через збільшення податків, створення робочих місць та зростання ВВП.

Це не тиск, а навпаки підтримка українського виробника, що принесе позитивний економічний ефект“, — зазначив прем’єр.

Шмигаль також звернув увагу на міжнародний досвід, зокрема на підтримку національних виробників у Німеччині та Італії, де понад 78% громадян купують товари місцевого виробництва. В Україні цей показник поки менше 50%, але уряд прагне змінити ситуацію, особливо в умовах війни.

Соціальний аспект програми передбачає повернення 10% від суми покупки українських товарів на електронну картку, що можна витратити також на вітчизняні товари або послуги. «Це підтримає малий і середній бізнес, який має стати основою нашої економіки», — підкреслив Шмигаль.

Прем’єр зазначив, що малий і середній бізнес уже складає базу економіки України, і це відповідає європейським стандартам, де 80% робочих місць створюються саме в цьому секторі.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору