Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Другий хліб: чи подешевшала картопля в Калуші у розпал сезону збору

Сьогодні картопля зустрічається на столі кожного українця. Україна займає третє місце у світі по споживанню картоплі на рік – 130 кг на душу населення. По цьому показнику, ми поступаємося лише Киргизстану (140 кг) та звісно ж Білорусі (180 кг). До речі, сезон збору картоплі у самому розпалі, тож Інформатор вирішив дізнатися ціни на картоплю на ринку та у супермаркетах Калуша.

Ділиться Інформатор.

На центральному ринку ціни на картоплю стартують від 15 гривень за кілограм. Однак, можна придбати сітку картоплі, ціна якої на гривню дешевша — 14 грн за кг.

Ціни в супермаркета міста різнять, як і відрізняється асортимент картоплі. До прикладу, в супермаркеті “АТБ” за картоплю слід віддати 15,89 грн за 1 кг продукту.

У “Торбі” картопля значно дорожча — 19,90 грн за кг. Сама картопля доволі великого розміру, що й відобразилося на ціні овочів.

“Гостинний дім” встановив ціну на картоплю на рівні із АТБ — 15,90 грн за кг. 

Найбільший асортимент картоплі і відповідно найдорожчий по ціновій категорії спостерігається у супермаркеті “Сільпо”. Тут пропонують білу картоплю по 15,89 грн за кг, а також картоплю сорту “Беллароса” за 27,99 грн та Ред Баді для смаження – 27,49 за кг.

Ярослав Куцій

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору