Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Калушанин просить заборонити самокати у місті. Зареєстровано петицію

Калушани нехтують правилами користування електросамокатами — кидають їх на проїжджій частині, паркують у заборонених місцях та навіть ламають чуже майно. Усе це створює чималі проблеми на вулицях Калуша. Місцевий житель, якому набридло безвідповідальне ставлення до прокату електросамокатів, зареєстрував електронну петицію із вимогою їх заборони на території міста.  

Ділиться Інформатор.

На сайті петицій Калуської громади 11 вересня було зареєстровано електронну петицію з вимогою заборонити прокат електросамокатів. Автором петиції виступив місцевий житель Ярослав Шевчук. Необхідність заборони експлуатації та прокату альтернативного транспорту пояснює тим, що збільшення кількості самокатів на тротуарах та проїжджих частинах створює небезпеку для руху пішоходів та трансопрту, а також негативно впливає на чистоту міста (безладне паркування погіршує естетичний вигляд Калуша).

Також калушанин наголошує на тому, що користувачі нехтують правилами правильного паркування та можливості втрати контролю за якістю обслуговування, що може призвести до непередбачуваних ситуації.

Тож, Ярослав Шевчук зокрема вимагає:

  • Скасувати рішення виконавчого комітету від 24.04.2022 р. №103 “Про погодження Меморандуму про співпрацю з ТзОВ “Е-Вінгс” – оператором прокату електросамокатів”.
  • Припинити дію Меморандуму про співпрацю з ТзОВ “Е-Вінгс” – оператором прокату електросамокатів”.
  • Звернутися сесією Калуської міської ради до Верховної Ради України з вимогою врегулювати на законодавчому рівні використання електросамокатів та інших “особистих моторизованих засобів пересування” та розробити правила дорожнього руху для таких засобів пересування
  • Звернутися сесією Калуської міської ради до Верховної Ради України з вимогою заборонити використання електросамокатів особами, яким не виповнилося 18 років, та забов’язати батьків/опікунів нести відповідальність за порушення, спричинені діями зазначених осіб у відношенні використання електросамокатів.

На момент написання статті під петицією підписалося 17 людей. Підписати петицію про заборону прокату електросамокатів на території Калуша можна за посиланням.

Нещодавно Інформатор писав про те, що невідомі в Калуші продовжують нищити електросамокати.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

 

Нагору