Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Миколу Масіна

Згадуємо Миколу Масіна

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Миколу Масіна — солдата кулеметного відділення кулеметного взводу роти вогневої підтримки військової частини А3029.

Микола Масін народився 15 серпня 1972 року в селі Монастирець Жидачівського району Львівської області. Почав навчатися тут у місцевій школі, але далі його родина переїхала до сусіднього села Володимирці. Хлопець продовжив вчитися, займався спортом, грав за футбольну команду села… Любив активний відпочинок, риболовлю, збір грибів у лісах…

Після 9 класу вступив до Жидачівського училища, обравши фах тракториста-механіка.

Служив строкову військову службу в Полтаві, а потім почав їздити на заробітки.

У 1996 році одружився, а з часом і тричі став батьком — мав доньок. Разом із родиною жив у селі Довгий Войнилів Калуського району.

Микола Масін був учасником АТО та ООС: кілька років служив на Донбасі. З початком повномасштабного вторгнення також став на захист України. У лавах 10 окремої гірсько-штурмової бригади він боровся з окупантами. Був поранений у листопаді 2022 року, але підлікувавшись, знову повернувся до лав ЗСУ.

Від 5 березня 2023 року військовослужбовець вважався зниклим безвісти. Лише згодом стало відомо, що він загинув. Це сталося 4 березня під час наступально-штурмових дій та масованих обстрілів військових рф неподалік селища Білогорівка Бахмутського району. В бою Микола Масін отримав поранення, від яких помер. Йому було 50 років.

Похований у Довгому Войнилові.

Указом Президента України №573/2023 “Про відзначення державними нагородами України” від 8 вересня 2023 року за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку нагороджено орденом “За мужність” ІІІ ступеня Масіна Миколу Миколайовича (посмертно) — солдата.

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору