Калуш До сайту

Брошнів-Осадська громада залишила в бюджеті 50 тисяч гривень, які думали виділити Бурштину

Брошнів-Осадська селищна рада наразі відмовила Бурштину у наданні фінансової допомоги. Натомість планує виділити фінансування на придбання обладнання для кабінету “Захист України”, що потрібно облаштувати у місцевому ліцеї.

Про це днями йшлося на засіданні сесії, повідомляє Інформатор.

Як повідомила начальниця фінансового відділу селищної ради Божена Семанів, до Брошнів-Осадської громади звернулася Бурштинська міська рада з проханням виділити фінансову допомогу, адже у них через неодноразові ракетні обстріли склалася критична ситуація із водо- та теплопостачанням. Зокрема, фінансова підтримка потрібна громаді для завершення будівництва блочно-модульних котелень.

На сесії почали обговорювати це питання. Мова йшла про 50 тисяч гривень. Оскільки в громади чимало своїх потреб, а вільних коштів немає, то почала звучати пропозиція не виділяти гроші Бурштину.

“Нам також потрібно увійти в опалювальний сезон. Насос потрібен на котельню та інші потреби є”, — звучало у залі засідань.

Також йшлося, що мільйони на будівництво котелень у Бурштині вже виділила держава.

Тож, у підсумку депутати ради проголосували за виключення пункту рішення щодо внесення змін у бюджет громади, який стосування субвенції для Бурштина.

“З пропонованого на розгляд народні обранці не підтримали єдине – вони не погодили надання фінансової допомоги у розмірі 50 тис. грн Бурштинській громаді на встановлення блочно-модульної котельні. Натомість звернули увагу на доцільність скерувати ці кошти на обладнання кабінету з предмета “Захист України” у Брошнів-Осадському ліцеї (як частину до необхідної суми, бо потрібно всього 73,5 тис. грн) для співфінансування субвенції з Держбюджету, яку можемо отримати у сумі 1 млн 350 тис. грн”, — підсумували результати розгляду питання у селищній раді.

Нагадаємо, раніше ми писали, що допомогу Бурштинській громаді виділила Долина.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08