Калуш До сайту

Над Прикарпаттям вночі збивали ворожі “шахеди”

У ніч на 13 вересня ворог атакував Україну 26-ма ударними БпЛА типу “Shahed”. Деякі з них долетіли на Івано-Франківщину, де їх приземлили.

Повідомляє Інформатор.

Повітряна тривога на Прикарпатті була оголошена приблизно на пів години: тривала з 02:56 до 03.28. Проте, в цей час у повітряному просторі області фіксували небезпеку. У телеграм-каналах писали про курс безпілотників на Івано-Франківськ, Бурштин і Калуш.

Наразі на рівні області офіційно інформацію підтвердила голова ОВА Світлана Онищук.

“Цієї ночі ворог знову атакував нашу область. Працювала ППО. Наразі всі відповідні служби ліквідовують наслідки повітряної атаки. На щастя, обійшлося без жертв та постраждалих. Вкотре закликаю усіх реагувати на сигнали повітряної тривоги, дбати про себе та своїх рідних. Дякуємо нашим захисникам неба за оборону повітряного простору краю та всім, хто стоїть на захисті України”,пише вона у телеграмі.

За даними Повітряних сил ЗСУ, загалом минулої ночі запустили 26 безпілотників (райони пусків — Приморсько-Ахтарськ (рф) та Чауда (Крим).

“В результаті протиповітряного бою авіацією, зенітними ракетними військами, підрозділами мобільних вогневих груп та РЕБ Сил оборони України збито 24 ворожих ударних БпЛА у межах Миколаївської, Одеської, Хмельницької та Івано-Франківської областей”, — повідомили офіційно.

Станом на 9.00 один ворожий БпЛА ще залишався у повітряному просторі України, бойова робота тривала.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08