Калуш До сайту

“Смідинська капуста”: господиня розсекретила рецепт унікальної страви з Волині

Господиня із Волині розкрила секрет гастрономічного надбання Волині – смідинської капусти.

Ділиться Інформатор, покликаючись на сайт новин Волині “Конкурент”.

Мешканка Смідина пані Марія знає про приготування цього смаколика практично все та каже, що має за плечима величезний досвід.


“Я ото беру піч ото перед вечором, добре натоплюю, тре дрова дубові, і шоб оте піднебення було всередині
біле. І як вже жар геть догарює, а дубові, вони ж жаркі дрова, тоді я вже кидаю капусту. Закриваю затулку і беру глій, замазую, щоб не вийшов воздух звідти. Вона так і печеться до ранку”, – розповідає господиня.

Пані Марія розповідає, що після потрапляння у піч її ніби запечатують. Залишають на ніч і лише через добу забирають.

Додамо, що смідинська капуста внесена до обласного списку гастрономічної спадщини, а у 2025 році планують внести на національного реєстру гастрономічної спадщини.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08