Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Військовий із села Цінева записав щемливу пісню, яку присвятив пам’яті полеглого брата

Військовий із села Цінева записав щемливу пісню, яку присвятив пам’яті полеглого брата

Військовий Ігор Вовчук із села Цінева, що на Калущині, виклав у мережу авторську пісню “Сповідь”. Роботу присвятив пам’яті молодшого брата, який загинув на війні у січні 2023 року.

Пише Інформатор, покликаючись на Галицький кореспондент.

Брати Ігор та Микола Вовчуки служили у 79-му батальйоні 102-ї бригади. Вони родом із села Цінева, що неподалік Рожнятова.

До війни Микола разом із сім’єю мешкав в Івано-Франківську. Як стверджують друзі, він був справжнім патріотом, який любив Україну, свою родину та життя загалом. Тож, коли почалось російське вторгнення він пішов захищати рідну землю. Разом із ним — брат Ігор.

Обидва розпочинали військову службу в другій роті, потім якийсь час служили у мінометці батальйону, а далі були переведені в бригаду. У січні 2023 року в результаті артилерійського обстрілу з боку противника Микола Вовчук був важко поранений. Він загинув під час бойових дій в районі Гуляйполя Запорізької області.

За певний час після смерті брата Ігор демобілізувався. А кілька днів тому чоловік виклав у мережу пісню, яку присвятив братові. Писав її, каже, три дні.

Все розпочалося із дзвінка сестри, яка надіслала відео та розповіла про ластівок, що залетіли до хати. Спершу Ігор не зрозумів, що це означає, але сестра відповіла: “Микола повернувся додому”.

Саме після цього символічного знаку старший із братів Вовчуків розпочав свій творчий момент “проживання”.

“Три дні просто писав… Я не міг відірватися від цього. А вже приблизно за 1,5-2 місяці часу вийшла пісня. Фактично всі ідеї по беках, вокалу та аранжуванні були моїми, але технічно це виконували люди, які професійно займаються звукозаписом. Фоновий голос на бек-вокалі скорегувала заслужена артистка України, актриса Івано-Франківського обласного музично-драматичного театру Олеся Пасічняк”, – розповідає автор пісні.

Як стверджує боєць, він йшов за інтуїцією, яка розвинулась за останні декілька років.

Пісня була написана з подій, які відбувалися у реальності. У тексті згадується момент загибелі Миколи Вовчука. Ігор наголошує , що “Сповідь” – це насамперед його переживання, які змусили повернутися до минулих подій.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору