Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Додому повертаються 103 українці, звільнені з російського полону | ФОТО

Полонені

У результаті роботи Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими та за підтримки міжнародних партнерів, сьогодні додому повернулися ще 103 українських військових, звільнених з російського полону.

Ділиться Інформатор, посилаючись на Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Координаційний штаб повідомив, що за дорученням Президента України сьогодні звільнено з полону 103 українців. Серед них 38 нацгвардійців, 28 воїнів ЗСУ, включно з двома бійцями спецпідрозділу “Кракен”, двома представниками Міжнародного легіону, трьома воїнами Сил спеціальних операцій та одним бійцем Сил територіальної оборони. Також додому повернулися 8 прикордонників, 4 поліцейських, 21 військовий моряк, 3 представники Державної спеціальної служби транспорту та один представник Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Усі звільнені цього разу – чоловіки: 82 солдатів і сержантів, а також 21 офіцер. Вони брали участь у захисті міст Маріуполя, Донеччини, Луганщини, а також запорізького, херсонського, харківського та київського напрямків. Серед них є і двоє охоронців ЧАЕС.

Більшість звільнених мають важкі поранення та потребують негайної медичної допомоги. Україна висловлює вдячність Об’єднаним Арабським Еміратам за допомогу в організації обміну.

Звільнені військовослужбовці пройдуть медичний огляд та отримають можливість фізичної й психологічної реабілітації.

Полонені Полонені Полонені Полонені Полонені Полонені Полонені Полонені Полонені

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору