Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Наслідки атаки на Прикарпатті: повибивані вікна, пошкоджені дахи та стіни, знищена побутова техніка

Обстріл Прикарпаття

Під час чергової повітряної атаки росії на Івано-Франківщину 13 вересня 2024 року серйозні пошкодження зазнали будинки та енергетичні мережі у Галицькій громаді.

Ділиться Інформатор, посилаючись на Суспільне Івано-Франківськ.

Обстріл призвів до руйнування вікон, дахів і стін житлових приміщень, а також до пошкодження побутової техніки. На місці працюють команди енергетиків, і на цей момент серед місцевих жителів немає постраждалих.

Обстріл Прикарпаття Обстріл Прикарпаття

О 3:00 прозвучав сигнал тривоги, а згодом – додаткове попередження про особливу небезпеку. Я побачив заграву над хатою, і менш ніж через десять хвилин стався удар. Я накрився ковдрою, а потім почалася пожежа. Коли я намагався винести шланги для гасіння, вже приїхали всі необхідні служби“, – розповів кореспонденту Суспільного місцевий житель Іван Корба, який лежав на ліжку під час вибуху.

Вибухова хвиля пошкодила дах, вхідні двері, вікна, телевізор, холодильник, пральну машину та газову плиту.

Обстріл Прикарпаття

Ще один житель громади, Любомир Ощановський, який під час атаки не був вдома, дізнався про пошкодження від сусіда.

Вікна та вхідні двері пошкоджені, також постраждав дах. Потрібно лише провести зовнішні роботи. Представники влади вже були на місці і пообіцяли допомогу“, – повідомив Ощановський.

Обстріл Прикарпаття

Кореспондент Суспільного зазначає, що, ймовірно, п’ять будинків отримали пошкодження внаслідок російської атаки.

Обстріл Прикарпаття Обстріл Прикарпаття Обстріл Прикарпаття

Вночі 13 вересня під час обстрілу на Івано-Франківщині діяли сили протиповітряної оборони. За словами голови обласної військової адміністрації Світлани Онищук, постраждалих немає. Сили протиповітряної оборони знищили один ударний БПЛА “Shahed-136/131”. Через нічну атаку на одному з промислових підприємств Івано-Франківщини виникла пожежа, яку вдалося загасити силами рятувальників.

Від початку 2024 року Івано-Франківщина вже зазнавала кілька атак, зокрема у лютому, березні, квітні, червні та серпні. Обстріли завдали значної шкоди інфраструктурі та призводили до пожеж, проте жертв та значних травм серед цивільного населення не було.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору