Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“УДАчний” стендап або як калушани боролися за хустину із шовку “Armani” | РЕПОРТАЖ

Вчора, 13 вересня Концертний зал у Калуші був переповнений сміхом. Містяни відвідали благодійний стендап, щоб допомогти зібрати кошти на РЕБ для аеророзвідки УДА, у якій служать й калушани, зокрема Владислав Німак. Загалом калушани насміялися на більш ніж 20 000 грн.

Ділиться Інформатор.

Своїми дотепними та досить гострими, але водночас вмісними жартами ділилися відомі українські стендапери Василь Байдак та Євген Коротков. Комікам вдалося добряче розігріти публіку перед основною частиною заходу — благодійним аукціоном, який був багатий на лоти.

Здається, що друга частина благодійного заходу для присутніх була ще більш цікавою, адже навіть стендапери не очікували такої активності від калушан. За кожен лот велася запекла боротьба, ціна на які щораз більше зростала, що добре для збору УДАчників.

Як виявиться пізніше, в межах аукціону загалом вдалося виручити 23 000 грн. 

Два комплекти військових патчів були викуплені по 1000 грн за кожен. Потім реалізували унікальний, у єдиному екземплярі, брелок із крапелькою епоксидної смоли. У ній  будо поміщено уламок ворожого СУ-34 збитого українськими військовими на Чернігівському напрямку. Максимальну ціну запропонували на рівні 4 300 грн.

Євген Коротков представив збірку віршів калуського поета Юрія Іздрика із його підписом, втім підробленого Коротковим у гримерці:

“Книга Іздрика із його підписом, але підробленим мною у гримерці між виступами. Там пише Юрій Іздрик (підроблено Євгеном Коротковим)”, – розповідає стендапер

Збірка віршів було продана з імпровізованого молотка Василя Байдака та Євгена Короткова за 1 100 грн.

Пізніше перейшли до військової тематики. Дві панами УДАчників були продані по 1 600 за кожну. З аукціону було реалізовано й тубус, який розписували калуські школярі. Від його продажу вдалося виручити 4 500 грн.

“Наступний лот — тубус. Він розписаний тут в Калуші, калуськими школярами. 4000 грн. Продано Роману”, — резюмував після успішого продажу Василь Байдак

Попереду на учасників чекали два фінальні лоти, які сумарно принесли 7 900 грн. Перший — хустина “Ангели ведуть мене” виконана із шовку бренду “Armani”, яка по країнах Європи зібрала близько 2,5 млн. грн. на реабілітацію військових. З молотка вона пішла за 3 900 грн.

Фінальним лотом — була картина, розписана глядачами стендапу, контури якої попередньо були нанесені волонтерами “ХАБу 93” . Вона розігрувалася разом із комплектом фарб, щоб переможець міг її домалювати та комплектом військових патчів аеророзвідки УДА. За фінальний лот вдалося отримати 4 000 грн. 

Для повноцінності  переможцю було надано патчі та навіть стрічка часі Помаранчевої революції.

Ви також можете долучитися до збору, загальною сумою 232 тис. грн., на восьмиканальний РЕБ для аеророзвідки УДА, закинувши свій донат на Монобанку — send.monobank.ua/jar/AJdbfpykLH

Ярослав Куцій

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору