Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Які нововведення для правил безпеки в школах можуть бути ухвалені в новому законі

Калуські школи пожежонебезпечні

В Україні обговорюють новий законопроект, який наразі розглядається Комітетом Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій. Він спрямований на підвищення безпеки в школах і вплине на навчальні заклади, учнів і місцеві органи влади.

Ділиться Інформатор, посилаючись на Центр спільних дій.

Згідно з пропозиціями проєкту закону №11543, засновники шкіл будуть зобов’язані забезпечити безпеку учнів під час навчання. Це включатиме визначення правил перебування людей на території та в приміщеннях шкіл, огородження території навчальних закладів, а також облаштування їх засобами охорони та термінового виклику поліції. Крім того, директор школи повинен буде брати участь в організації заходів, спрямованих на профілактику правопорушень серед учнів.

Правила перебування на території та в приміщеннях школи ухвалюватиме педагогічна рада, а затверджуватиме їх директор після узгодження із засновником школи. Люди, які не беруть участі в навчальному процесі, зможуть потрапити на територію або в приміщення школи лише з дозволу директора, за винятком посадових осіб, які виконують свої обов’язки.

Згідно з нововведеннями, забороняється перебування на території та в приміщеннях школи осіб з явними ознаками алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння, з небезпечними предметами та речовинами, а також з тваринами, окрім тих, що використовуються в освітньому або виховному процесі. Ці правила не застосовуються, якщо школа функціонує як укриття.

Окрім того, в законопроекті встановлюються нові вимоги до осіб, які можуть бути залучені до охорони шкіл. Зокрема, у цій сфері не можуть працювати особи з непогашеною або незнятою судимістю, ті, що були визнані винними в правопорушеннях проти статевої свободи та недоторканості, а також ті, на яких накладено адміністративне стягнення за домашнє насильство, булінг або невиконання обов’язків щодо виховання дітей.

Наразі законопроєкт розглядає комітет ВР із питань освіти. Щоб зміни набули чинності, їх мають підтримати парламент і Президент. Ці зміни мають на меті підвищити рівень безпеки в школах та встановити загальнообов’язкові правила перебування в навчальних закладах.

Нагадаємо, раніше ми писали, що в освітніх закладах Калуського району запрацювало 11 офіцерів безпеки.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору