Калуш До сайту

“Бути світлом для світу”: на Загір’ї утворили молитовну спільноту “Матері у молитві”, яка молитиметься за воїнів ЗСУ

16 вересня на загірській парафії Різдва Пресвятої Богородиці (УГКЦ) історична подія, адже утворилася нова спільнота “Матері в молитві”. 

Ділиться Інформатор.

З благословення пароха парафії о. Андрія Челядина на парафії було засновано нову молитовну спільноту – “Матері в молитві”. Для затвердження цієї знаменної події до Калуша приїхала членкиня координаційної ради спільноти “Матері в молитві” при Івано-Франківській Архієпархії УГКЦ Тетяна Мазур.

Пані Тетяна провела першу спільну молитву та пояснила значення та наміри цієї спільноти. Згідно статуту релігійної спільноти, “сестрички”, так називаються учасниці молитовної групи, щочетверга збиратимуться у храмі для спільної молитви у власних наміреннях, насамперед за власних дітей, воїнів та за перемогу і мир в Україні.

“Від першого дня війни і після перемоги ми й далі будемо молитися. Запрошуємо вас долучитися. Я знаю, що ви всі молитеся, але запрошую вас долучитися до такої посиленої молитви. Будемо вимолювати у нашого вселаскавого Господа перемоги для нашої України”, – звернулася до парафіян Тетяна Мазур

За словами пані Тетяни, на даний момент, у Івано-Франківській області близько 5 000 жінок входять до “Матерів у молитві”. Статутом також передбачено з’їзд усіх спільнот Івано-Франківської Архієпархії до різних відпустових місцях області, накшталт, Гошева, Погоні, Старуні, де також відбуваються Літургії у наміренні матерів. Найчастіше це відбувається напередодні Дня матері.

 

Ярослав Куцій

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08