Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Поліція викрила канал збуту зброї та боєприпасів. Затримано двох жителів Косівського району

Поліція Косів

Поліція Івано-Франківської області повідомляє про ліквідацію чергового каналу збуту вогнепальної зброї та боєприпасів на території регіону.

Ділиться Інформатор посилаючись на поліцію Івано-Франківської області.

Поліція Косів

У рамках досудового розслідування двом жителям Косівського району оголошено підозри у незаконному поводженні зі зброєю, що загрожує їм серйозними кримінальними наслідками.

Оперативники управління карного розшуку ГУНП в Івано-Франківській області спільно з поліцейськими Косівського районного відділу поліції встановили, що до протиправної діяльності причетні двоє місцевих жителів віком 31 та 35 років. Як з’ясували правоохоронці, обидва чоловіки раніше не мали судимостей, однак протягом останнього року організували збут значної кількості вогнепальної зброї та боєприпасів.

Зокрема, слідство задокументувало, що злочинна група за рік реалізувала цілий арсенал зброї, серед якого 14 одиниць перероблених на бойові пістолетів, автомат АКМ, а також понад півтори тисячі патронів різних калібрів. Під час чергової операції зі збуту пістолета та 330 патронів різних калібрів, 35-річного чоловіка було затримано правоохоронцями в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Поліція Косів Поліція Косів

У ході проведення обшуків за місцем проживання підозрюваних, а також в їх господарських будівлях, поліцейські вилучили значну кількість вогнепальної зброї та боєприпасів. Усі вилучені предмети направлено на експертне дослідження для встановлення їх походження та подальшого використання в слідстві.

Наразі обом фігурантам справи слідчі оголосили підозри за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Судом обрано запобіжний захід для підозрюваних у вигляді тримання під вартою. Поліція продовжує встановлювати джерела походження зброї та інших осіб, причетних до організації цього незаконного збуту.

Досудове розслідування триває, а поліцейські закликають громадян бути пильними та повідомляти про будь-які підозрілі дії, пов’язані з незаконним обігом зброї.

Поліція Косів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору