Калуш До сайту

У Долині вивели нові сорти лохини. Залишилось обрати назву

Після 6-річних випробувань в умовах Шотландії та Нідерландів розпочинається впровадження нових середньо-пізніх та пізніх сортів лохини.

Ділиться Інформатор, посилаючись на Долина-Агро.

Представники компанії “Долина-Агро” зазначають, що нові сорти демонструють значні переваги в смакових якостях порівняно з уже існуючими в Україні сортами.

Фото ягід, зроблене 11 вересня 2024 року в Данді, Шотландія, підтверджує їх високий потенціал.

Очікується, що в Україні ці сорти почнуть плодоносити раніше, ніж діючі наразі, а саме після Ліберті та перед Елліотом. Ягоди характеризуються приємним смаком завдяки високому вмісту цукрів та кислинки, а також хрусткістю, твердістю, невеликою компактністю грона та відмінними зберіганням. Окрім того, вони мають аромат лісової ягоди.

Компанія також повідомляє, що наразі працює над вибором назви для нових сортів. Очікується, що завдяки високій якості ягід, особливо в кінці сезону збору, коли в Україні існує дефіцит якісної продукції, фермери не матимуть проблем із збутом як в Україні, так і за кордоном.

“Долина-Агро” впевнена, що нові сорти стануть важливою частиною прибуткової ніші на ринку лохини в Європі. Про хід реєстрації сортів та їх розмноження компанія буде повідомляти надалі. Також розглядається можливість створення української Борувкової Факторії.

Раніше Інформатор писав про те,  що “Долина –Агро” розвиває інноваційне вирощування рослин навіть під час війни.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08