Калуш До сайту

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Івана Паранюка

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Івана Паранюка — стрільця-зенітника 3 відділення зенітно-ракетного взводу 35-го окремого стрілецького батальйону військової частини А4048.

Іван Паранюк народився 1 червня 1977 року у селищі Богородчани, мав молодших брата і сестру. Навчався у богородчанській школі, а також у музичній школі (грав на трубі). Далі вступив до Івано-Франківської школи міліції, після закінчення якої декілька років працював дільничним інспектором районного відділу МВС.

У 2001 році одружився. У щасливому шлюбі з дружиною прожив 22 роки, мали двох діток-двійнят.

Здобув дві вищі освіти. Навчався у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника та Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу. З 2018 року займався підприємницькою діяльністю у Калуші.

Іван Паранюк був справжнім патріотом. Брав участь у протестах на Майдані, а з перших днів повномасштабного вторгнення добровільно став на військовий облік. Його призвали до лав ЗСУ на початку червня 2022 року. Спершу захищав кордони Сумщини, а далі — воював на Донеччині.

Героїчно загинув 15 липня 2023 року при виконанні бойового завдання в районі населеного пункту Кліщіївка Бахмутського району.

Посмертно за мужність та героїзм розпорядженням міського голови Івано-Франківська Героя нагороджено відзнакою “За честь та звитягу”. Командуванням військової частини подано клопотання до Міністерства оборони щодо присвоєння ордена “За мужність”.

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08