Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Калушанка перемогла у всеукраїнському проєкті та виграла для школи сучасний спортивний інвентар

Другий ліцей

Калушанка Леся Ганущак, вчителька фізичного виховання Калуського ліцею №2, здобула перемогу у всеукраїнському проєкті “Грай за рівність”, організованому Klitschko Foundation.

Ділиться Інформатор, посилаючись на Калуську міську раду.

Вона стала однією з 80 учасників, які пройшли інтенсивний тренінг, та виграла для своєї школи сучасний спортивний інвентар, що дозволить впроваджувати нові модулі фізичної культури відповідно до стандартів Нової української школи.

Як повідомляє Калуська міська рада, Леся Ганущак зазначила: “Коли я побачила, що відкрито прийом заявок на “Грай за рівність” – одразу подала всі документи. Бо завжди мріяла створити середовище, де кожна дитина, незалежно від статі, почувається рівною на спортивному майданчику чи в спортзалі. Адже саме ми, вчителі, часто впливаємо на мотивацію та мрії наших учнів. Проєкт Klitschko Foundation дав мені інструменти та знання, щоб це втілити“.

З 9 серпня по 8 вересня 2024 року в межах проєкту “Грай за рівність”, що проводився за підтримки фонду DFB-Stiftungen Egidius Braun, 80 вчителів із 24 областей України пройшли тренінгову програму, спрямовану на створення гендерно-рівних умов на уроках фізичної культури. Частина занять була присвячена розвитку вміння мотивувати школярів до активних занять спортом.

Після завершення тренінгу учасники впроваджують у своїх школах локальні спортивні ініціативи: змагання, фестивалі, челенджі, отримуючи за це сучасне спортивне обладнання для підтримки цих заходів.

Як і більшість вчителів, я відчуваю свою відповідальність, в першу чергу – за безпеку учнів. Але також і за їхній вибір. Звісно, я не вимагаю, аби вони ставали чемпіонами. Та навіть те, що вони оберуть 40-хвилинне заняття будь-яким видом спорту замість провисання у гаджетах – вже маленька перемога“, – додала Леся Ганущак.

Проєкт “Грай за рівність” реалізується з 2022 року, і за цей час учасники залучили до спортивних активностей понад 20 000 дітей з різних регіонів України. Незважаючи на виклики, такі як повітряні тривоги та відключення електроенергії, вчителі продовжують популяризувати рівність у спорті.

Klitschko Foundation працює в Україні вже 21 рік, реалізувавши понад 160 проєктів і залучивши 2,5 мільйони учасників.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

 

Нагору