Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Маргарин замість масла: бізнесмен із Прикарпаття збагачувався на військових

За договором укладеним із Міноборони у червні 2023 року бізнесмен з Прикарпаття повинен був забезпечити військовослужбовців ЗСУ якісними харчами. Втім, горе бізнесмен знехтував стандартами державної якості і замість масла доставляв військовим маргарин.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на Спеціалізовану прокуратуру у сфері оборони Західного регіону.

Його підозрюють у завданні державі збитків на суму більш ніж 500 тисяч гривень. За даними слідства, підприємець повинен був доставити військовим 20 тисяч пачок масла. Однак, він не дотримався стандартів державної якості та замість масла підсунув військовим маргарин невідомого походження. Таким чином у військові частини потрапив сфабрикований продукт, що не відповідає встановленим нормативними актами вимогам.

Також відомо, що підозрюваний залучив інших осіб, які підробляли декларації виробника, відповідно до яких той міг отримати розрахунок та легалізувати кошти за рахунок фінансових операцій.

За даними фактами директору одного із підприємств Івано-Франківщини було повідомлено підозру про “заволодіння чужим майном шляхом обману у великих розмірах, в умовах воєнного стану, використання та розпорядження майном, щодо якого фактичні обставини свідчать про його одержання злочинним шляхом, організації складання і видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, вчинених за попередньою змовою групою осіб” відповідно до ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 209, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України).

Водночас, відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

 

Нагору