Інформатор Калуш

ДОЛИНА

На Калущині сп’янілий лісник порушував комендантську годину та ПДР

На Калущині сп'янілий лісник порушував комендантську годину та ПДР

Майстер лісу відмовився проходити огляд на стан сп’яніння, бо не мав довіри до приладу “Драгер”. Втім, працівнику поліції зізнався, що вживав спиртне перед поїздкою.

Пише Інформатор.

Як повідомили у Долинському районному суді, до адміністративної відповідальності притягнуто старшого майстра лісу ДП “Ліси України”. 20 серпня цього року о 01:30 він їхав селом Старий Мізунь: керував транспортним засобом марки “Skoda Roomster”. У чоловіка були ознаки алкогольного сп’яніння, але на місці зупинки поліцією він відмовився від проходження огляду для визначення стану алкогольного сп’яніння.

“Сам правопорушник в судовому засіданні пояснив свою поїздку в комендантську годину необхідністю виявлення незаконних рубок, які, в тому числі трапляються вночі, а відмову пройти огляд на стан сп’яніння – недовірою до приладу “Драгер”, який був у працівників поліції. Просив провадження в даній справі закрити”, — повідомили у суді.

Але вину у вчиненні адміністративного правопорушення доводили інші докази: відеозапис зі службової камери поліцейського, на якому чітко відображена відмова від проходження огляду на стан сп’яніння на місці події та в медичному закладі, а також зізнання працівнику поліції, що він вживав спиртні напої.

У підсумку лісника притягнули до адмінвідповідальності за ч. 1 ст. 130 КУпАП. Суд наклав стягнення у вигляді штрафу 17 000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на 1 рік. Також слід сплатити судовий збір в розмірі 605,60 гривень.

“Замість того, щоб п’яним сідати за кермо, прикриваючись роботою, краще було б провести час удома з трійкою дітей. Зараз змушений заплатити чималий штраф, на який міг би придбати гарні подарунки сім’ї”, — пише пресслужба суду.

ФОТО ілюстративне

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору