Калуш До сайту

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Олега Андрусіва

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Олега Андрусіва — старшого стрільця-оператора стрілецької роти 419-го окремого стрілецького батальйону (в/ч А4809).

Олег Андрусів народився в селі Боднарів. Був старшим серед трьох братів. Завжди спокійний, врівноважений. По закінченні школи у селі поступив до Івано-Франківського вищого професійного училища №5, отримав фах столяра.

Працював будівельником в Україні та за кордоном. Останнім місцем роботи була будівельна фірма “Галкомбуд”.

Цікавився історією та футболом. Любив читати книги, зокрема і церковну літературу, оскільки був віруючою людиною. Вже потім, перебуваючи на війні, завжди просив близьких молитися за нього.

Був одруженим та мав двох донечок. Проводив із ними увесь вільний час, намагаючись привити їм любов до Бога і Батьківщини. 

Під час повномасштабного російського вторгнення Олег Андрусів із перших днів приєднався до лав захисників України, пройшов військове навчання і став військовослужбовцем ЗСУ. Служив старшим стрільцем-оператором стрілецької роти 419-го окремого стрілецького батальйону (в/ч А4809). Мужньо та віддано виконував військовий обов’язок.

У серпні 2023 року чоловік приїжджав у короткочасну відпустку додому. Тоді й востаннє бачився з рідними…

Життя хороброго воїна обірвалося 18 вересня 2023 року в Дніпропетровському шпиталі імені Мечникова. За день до цього під час виконання чергового бойового завдання він був важко поранений на околиці села Кліщіївка на Донеччині.

Поховали захисника в рідному селі.

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08