Інформатор Калуш

ДОЛИНА

Болехів купує трактор. Депутат пропонує, щоб його віддали на ЗСУ

Болехів купує трактор. Депутат пропонує, щоб його віддали на ЗСУ

У Болехові за 8 місяців поточного року перевиконали власні плани й дохідна частина загального фонду бюджету громади отримала додаткові 1 мільйон 863 тисячі гривень.

На що спрямувати ці кошти, вирішували на сесії міської ради, розповідає Інформатор.

Як повідомила начальниця фінансового управління Болехівської міської ради Наталія Дуб, відповідна сума коштів “набігла” завдяки акцизному податку з ввезеного пального та реалізованих у роздрібній торгівлі тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та інших підакцизних товарів (500 тисяч гривень загалом), податку на нерухоме майно та іншим податкам (900 тисяч гривень), адміністративним штрафам та штрафним санкціям за порушення законодавства у сфері виробництва та обігу алкогольних напоїв та тютюнових виробів (260 тисяч) та платі за надання інших адміністративних послуг (200 тисяч гривень).

Відповідно — отриману суму коштів громада вирішила спрямувати на низку потреб:

  • 285 тисяч гривень — на заробітну плату;
  • 100 тисяч гривень — на виготовлення національної символіки та презентаційної продукції, придбання ритуальних корзин, вінків та квітів, здійснення витрат на міжнародні відрядження тощо;
  • 14 500 гривень — на придбання мультифункціонального пристрою (принтер, сканер, ксерокс);
  • 1 мільйон гривень — на придбання екскаватора-навантажувача;
  • 233 тисячі гривень передали управлінню праці та соціального захисту населення (більшість суми піде на зарплати);
  • 94 тисячі гривень — фінансовому управлінню (на зарплати);
  • 74 тисячі гривень направили як співфінансування видатків на закупівлю засобів навчання та комп’ютерного обладнання для оснащення осередків викладання предмета “Захист України” у 2024 році;

Щоб придбати екскаватор-навантажувач, міська рада додасть також 2,2 мільйони гривень, які очікує від перевиконання плану щодо продажу землі несільськогосподарського призначення.

Щодо трактора, то один із депутатів зауважив, що хоч він у громаді й потрібен, але вільні кошти зараз було би доцільніше спрямувати на підтримку Збройних Сил України. Він навіть пропонував передати на фронт сам трактор, якщо не кошти.

“Нам потрібно працювати на країну. Моя пропозиція: дописати у проєкті рішення, що закуповуємо трактор з подальшою передачею Збройним Силам”, — запропонував Андрій Юсип. 

“Спочатку треба купити трактор, а потім депутати будуть вирішувати, чи передавати і куди”, — апелювала Наталія Дуб.

Зрештою, пропозицію депутата поставили на голосування, але її підтримали лише чотирма голосами. Натомість саме рішення в початковій редакції депутатський корпус схвалив більшістю голосів.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору