Калуш До сайту

Боржників — на дошку і до суду. У Брошнів-Осаді анонсують жорсткі заходи для тих, хто не платить за комуналку

Місцеве комунальне підприємство повідомило, що населення боргує понад 1,3 мільйони гривень за вивіз сміття, воду та квартплату. Оскільки це ставить під загрозу функціонування підприємства, то з боржниками будуть боротися: подаватимуть до суду, залишатимуть без водопостачання і деяких довідок, а також — вивішуватимуть списки боржників на сайті місцевої ради та дошках оголошень.

Про це йдеться у повідомленні на сайті громади, пише Інформатор.

За даними КП ЖЕК Брошнів-Осадської селищної ради, станом на 1 вересня цього року заборгованість за надання комунальних послуг фізичним особами (вивіз ТПВ, централізоване водопостачання та водовідведення, квартплата) складала 1 мільйон 352 тисячі  572 гривні. Ще 664 тисячі 761 гривню боргують юридичні особи.

“Оплата споживачів є основним джерелом надходжень житлово-комунальних підприємств, що дозволяє здійснювати виплату заробітної плати працівникам, сплачувати за спожиті енергоносії, закупляти паливно-мастильні матеріали, засоби для знезараження та очистки питної води. Погашення боргів населення за комунальні послуги є запорукою належного його функціонування та можливістю підприємства підтримувати належний стан в населених пунктах громади, надавати якісні комунальні послуги”, — пояснюють комунальники.

Дефіцит обігових коштів в комунальному підприємстві може призвести до зупинення його роботи. Тому комунальна служба закликає споживачів розрахуватися за надані послуги з вивозу твердих побутових відходів, водопостачання та водовідведення. Якщо цього не буде, обіцяють звертатися до суду.

“Звертаємо увагу, що сьогодні судовий процес відбувається за спрощеною процедурою. За судовою практикою, постачальник комунальних послуг виграє такі справи. Тож відповідачу доведеться сплатити не лише заборгованість, а й судові витрати, а в разі відкриття виконавчого провадження ще й виконавчий збір, який становить 10% від суми стягнення. Тому просимо боржників рахувати свої гроші: краще погасити борг добровільно, ніж платити зайве примусово. Можливе розстрочення боргу”, — йдеться у повідомленні.

Також комунальники повідомили, що планують відключати від водопостачання злісних неплатників, а в тих, хто заборгував за вивіз твердих побутових відходів, не будуть забирати сміття. Крім того, буде заборонено видачу довідок, рішень та інших вихідних документів за зверненням мешканців. З 1 жовтня перелік боржників обіцяють “вивішувати” на офіційному сайті Брошнів-Осадської селищної ради та дошках оголошень.

“Громада повинна знати своїх “героїв”. Сподіваємося на розуміння та чекаємо оплату боргів”, — повідомила адміністрація КП.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Брошневі-Осаді проблема з оплатою послуги за вивіз сміття.
ФОТО ілюстративне

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08