Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Дитяча небайдужість: учень Калуського ліцею №7 самотужки прибрав майданчик для дітей з інвалідністю

На вулиці Героїв України 9а вже 4 роки функціонує дитячий майданчик для дітей з інвалідністю. Втім, на майданчику досить брудно, а учень третього класу Калуського ліцею №7 вважає, що “тут має бути чисто”.  Саме тому він єдиний взявся за велике прибирання дитячого майданчику, де відпочивають та бавляться діти з інвалідністю.

Ділиться Інформатор, покликаючись на Калуську міську раду.

Як розповіла директорка ценру соціальних служб Калуської міської ради Галина Дидич, біля гойдалок та атракціонів досить часто можна побачити сміття, а у випадку пропозиції поприбирати, дітвора не охоче реагують. Втім, посадовиця додає, що діти з інвалідністю ніколи не смітять.

“Майданчик облаштований так, що сюди може заїхати дитина на інвалідному візку, є похилі пандуси, підручні тримачі у символічних будинках та інші пристосування для особливої малечі. Ця територія приваблює юних мешканів, які проживають поблизу, тому майданчик завжди заповнений дітьми”, – йдеться у дописі міської ради

Нещодавно вони проводили прибирання даного майданчика запропонували допогти у прибиранні дітям та навіть роздали для цього рукавички. Однак, усі діти розійшлися, за винятком одного хлопчика — Святослава Рудинського, який є учнем 3 класу Калуського ліцею №7. Він вирішив долучитися до екоакції, адже каже, що сам не смітить, а атракціони для дітей з інвалідністю теж мають бути чистими.

 

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору