Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Хотів придбати телефон, але залишився без грошей: калушанин втратив чималу суму коштів

Аферисти щораз більше активізуються та діють через соціальні мережі чи на платформах із продажу. Нещодавно в лещата аферистів потрапив житель Калуша і втратив свої кошти

Ділиться Інформатор, покликаючись на поліцію Калущини.

На одному із популярних інтернет-сайтів 35-річний калушанин знайшов оголошення про продаж мобільного телефона. Відповідно чоловік написав продавчині товару з метою його купівлі. Жінка попросила покупця перерахувати кошти за телефон наперед, на що той погодився. Жінка надіслала йому банківський рахунок, на який потерпілий надіслав суму у розмірі 15 тисяч гривень.

Після отримання коштів, шахрайка обірвала зв’язок із покупцем та заблокувала листування із ним. Зрозумівши, що його ошукали 35-річний житель міста Калуша звернувся до поліції.

Поліція нагадує про необхідність перевіряти продавців та довіряти лише перевіреним сайтам у мережі Інтернет. У жодному разі не потрібно надсилати завдатків та передплат, адже може виявитися, що з вами зв’язалися шахраї.

Щоб уберегти себе від шахраїв поліціянти просять дотримуватися наступних рекомендацій:

  • уберегтися від шахрайства поліцейські радять громадянам дотримуватись наступних рекомендацій :
  • використовуйте функцію післяплати;
  • при надходженні товару перевірте його на пошті;
  • перевіряйте інформацію про продавця, почитайте відгуки про нього в інтернеті;
  • не повідомляйте реквізити вашої банківської картки, а саме термін дії карти, коди, одноразові паролі, які приходять на телефон;
  • продаючи товар чи то в інтернет-мережі, остерігайтеся покупців, які мало цікавляться товаром, не торгуються, а одразу просять реквізити рахунку.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору