Калуш До сайту

У Болехові відбулася тематична ексурсія по архітектурних надбаннях міста

18 вересня вулицями Болехова відбувалася цікава та захоплива екскурсія, під час якої мешканці та гості міста дізналися про архітектурні цікавинки міста та їх архітекторів, які у свій час творили справжні шедеври, що досі є окрасою старого Болехова.

Ділиться Інформатор, покликаючись на Болехівську міську раду

Екскурсію, що розпочалася на площі Івана Франка проводила наукова співробітниця музею історії м. Болехова імені Романа Скворія Галина Якимів. Від міської ратуші учасники попрямували по локаціях маршруту.  Серед них відвідали колишню будівлю Укртелекому, що раніше була рестораном та готелем Брукенштайна.

До теми — Болехівська лісова традиція: як за німців у Болехові відкрили першу “лісову” школу

Опісля вирушили до центру терапевтичної та паліативної допомоги КНП “Болехівська центральна міська лікарня”, що раніше була віллою бурґомістра Кляйнберґа. Звідти шлях учасників пролягав до вілли ветлікаря Борншейна, у якій у свій час розміщувалося пологове відділення.  Також відвідали будинок лікаря і благодійника сиріт Костянтина Ікаловича. Завершилася екскурсія біля Прикарпатського фахового коледжу лісового господарства та туризму (колишня будівля лісової школи).

“Учасники ознайомилися з багатолітньою історією міста, оглянули визначні архітектурні пам’ятки, дізналися про історичні події та видатних людей Болехівщини”, — йдеться у дописі Болехівської міської ради.

Читайте також:

Елегантні болехівські панянки і молодь із товариства “Січ”: досліджуємо світлини, яким 80+ років

Болехів у минулому: спогади через об’єктив американської дослідниці

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08