Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Калуські маріупольці відзначили День миру творчими малюнками рідного міста

Маріуполь

Напередодні Дня миру у Калуському центрі “Я Маріуполь” пройшов творчий майстерклас для родин переселенців, під час якого колишні мешканці Маріуполя малювали улюблені місця рідного міста.

Ділиться Інформатор, посилаючись на Калуську міську раду.

21 вересня світ відзначає Міжнародний День миру, і це особливий день для українців, зокрема для тих, хто через війну був змушений покинути свої домівки. Напередодні цього важливого дня у центрі “Я Маріуполь” у Калуші провели сімейний арт-майстерклас “Ми малюємо мир”.

Маріуполь

Колишні мешканці Маріуполя, які зараз проживають у Калуші, під час заходу обговорювали важливість миру та малювали архітектурні символи рідного міста. Серед зображених об’єктів були водонапірна вежа, драматичний театр, міський парк “Веселка” та інші значущі місця Маріуполя. Кожен учасник обирав своє улюблене місце і додавав голуба – символ надії на швидке настання миру в Україні.

Цей творчий захід приурочили не тільки до Дня миру, але й до Дня народження Маріуполя, якому 29 вересня виповнюється 246 років.

Маріуполь Маріуполь

За словами Ірини Шалашної, керівниці Калуського центру “Я Маріуполь”, зараз у Калуській громаді проживають 76 сімей з Маріуполя, що загалом складає 168 осіб, серед яких 34 дитини.

Маріуполь Маріуполь

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору