Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Понад 10 років пошуків: правоохоронця, який пропав безвісти у зоні АТО у 2014 році суд у Калуші визнав померлим

Суд аргументував своє рішення тим, що чоловік протягом тривалого часу не з’являвся на зв’язку і проходив службу у Донецькій області. Втім, якщо особа, яка визнана померлою з’явиться у суді відповідне рішення Калуського міськрайонного суду може бути скасоване. 

Повідомляє Інформатор, покликаючись на “Вікна”

18 серпня 2014 року правоохоронець у складі батальйону “Івано-Франківськ” відправився до Маріуполя, щоб забезпечувати охорону громадського порядку у районах проведення антитерористичної операції (АТО). Востаннє чоловік виходив на зв’язок зі своєю дружиною 27 серпня 2014 року. Відтоді жодного дзвінка чи слуху від її чоловіка не було.

У рішенні Калуського суду від 16 вересня 2024 року, оприлюдненому у Єдиному державному судовому реєстрі йдеться про те, що пошукові дії не дали результатів та взяли до уваги факт “потрапляння у Іловайський котел”, а із місця його проживання понад 3 років не надходило жодних відомостей, що дає підстави вважати його померлим:

“Минув дуже тривалий час після зникнення її чоловіка, майже десять років, проте результати за розшуковими діями відсутні, а також, беручи до уваги участь її чоловіка в бойових діях та потрапляння в «іловайський котел», заявниця вважає, що нею в повній мірі доведено безвісну відсутність її чоловіка. У місці його проживання немає відомостей про місце його перебування протягом більше, ніж три роки, а тому є всі підстави для оголошення його померлим”, – із рішення Калуського міськрайонного суду від 16 вересня 2024 року.

Правоохоронця було оголошено у розшук 15 жовтня 2014 року, а напередодні військова частина, у якій той служив повідомила, що він зникнув безвісти у м. Іловайськ Донецької області. Тож, на підставі заяви дружини військовослужбовця 8 вересня 2014 року суд відкрив кримінальне провадження. Проте досі протягом 10 років нікому не вдалося встановити місце його перебування.

Водночас, дружина зниклого правоохоронця повідомила суду, що вжила усіх заходів щодо пошуку чоловіка, а батьки підтвердили факт служби їхнього сина у міліції і зникнення у зоні АТО у 2014 році. Тому на підставі усіх зібраних даних та відсутності будь-яких відомостей із місця проживання Калуський міськрайонний суд дійшов висновку, що особу правоохорнця можна вважати такою, що померла.

Втім, у суді додали, що судове рішення може бути скасоване у випадку, якшо фізична особа, яка була оголошена померлою, з’явилася або якщо одержано відомості про місце її перебування.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору