Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Прикарпатець втратив майже 309 000 гривень через шахрайську схему

Шахрай

На Прикарпатті житель Івано-Франківська став жертвою шахрайської схеми “Гроші за лайки”, внаслідок якої він втратив майже 309 000 гривень, спокусившись на пропозицію легкого заробітку за перегляд відео в Інтернеті.

Ділиться Інформатор, посилаючись на поліцію Івано-Франківської області.

Сьогодні однією з поширених шахрайських схем є пропозиція легкого заробітку за перегляд відео в мережі Інтернет. Аферисти пропонують користувачам ставити “лайки” під відео в популярних соціальних мережах за гроші.

Так, 36-річний франківець потрапив у цю аферу після того, як отримав повідомлення у месенджері WhatsApp. У ньому йшлося про можливість заробітку, і чоловік перейшов за посиланням у Telegram, де почав спілкуватися з адміністратором. Умова роботи полягала у проставленні вподобайок під відео в “TikTok”. Спочатку чоловіку справді виплачували від 100 до 500 гривень за виконані завдання, але щоб вивести вже зароблені гроші, потерпілому потрібно було вкласти власні кошти. Внаслідок цього чоловік перерахував аферистам майже 309 тисяч гривень, але не отримав ані заробітку, ані своїх заощаджень.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 статті 190 Кримінального кодексу України. Поліція рекомендує дотримуватись обережності та не довіряти незнайомцям, які пропонують “легкі” гроші, адже це може призвести до значних фінансових втрат.

Поліція закликає бути обережними та не піддаватися спокусливим пропозиціям.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору